BiH

Beograd: Dogovorena saradnja PS i SPS

Beograd: Dogovorena saradnja PS i SPS
Foto: Ustupljena fotografija | Beograd: Dogovorena saradnja PS i SPS

BEOGRAD - U Beogradu je održan sastanak delegacija Pokreta Socijalista i Socijalističke partije Srpske, gdje je dogovorena buduća saradnja ova dva politička subjekta. Lideri PS i SPS, Aleksandar Vulin i Goran Selak istakli su da je potrebna što bliža saradnja Srpske i Srbije na svim poljima, a pogotovo među političkim subjektima koji imaju kapacitet da pokrenu zajedničke inicijative i projekte.

"Čvršča saradnja Srpske i Srbije jedan je od principa SPS, a međusobna podrška Pokreta Socijalista i SPS predstavljaju politiku sabornosti, sloge i zajendičkog rada za dobrobit građana Srpske i Srbije", poručio je predsjednik SPS Goran Selak.

Selak i Vulin su se sa delegacijama sastali u prostorijama Pokreta Socijalista u Beogradu, a pored buduće saradnje, razgovaralo se i o aktuelnoj političkoj situaciji, gdje su oba lidera izrazila podršku Aleksandru Vučiću da se kandiduje za predsjednika Srbije. Bilo je riječi i o zajendičkim inicijativama, a predsjednik Pokreta Socijalista i ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Aleksandar Vulin poručio je da su mir i ekonomsko jačanje prioriteti za građane Srpske i Srbije.

"Uvijek ćemo se zalagati za što bližu saradnju Srbije i Republike Srpske i uvijek ćemo biti podrška našem narodu. SPS je partija iz Republike Srpske sa kojom dijelimo ciljeve kao što su ekonomski razvoj i jačanje i demografska obnova, kao i zalaganje za mir i prospreritet Srpske i Srbije", poručio je Vulin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije