BiH

Berbokova zahvalila Dodiku: Bilo bi dobro da ostanemo u kontaktu

Berbokova zahvalila Dodiku: Bilo bi dobro da ostanemo u kontaktu
Foto: Arhiva | Berbokova zahvalila Dodiku: Bilo bi dobro da ostanemo u kontaktu

BERLIN/SARAJEVO - Ministarka spoljnih poslova Njemačke Analena Berbok zahvalila je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na ljubaznom prijemu i razgovoru, zajedno sa njegovim kolegama u Predsjedništvu BiH, tokom njene posjete Sarajevu, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva.

"Posjeta je bila prilika da se lično uvjerim u dobre bilateralne odnose između naše dvije zemlje. Njemačka će i dalje snažno da se zalaže za reformski proces u BiH i prevladavanje aktuelne političke krize", istakla je Berbokova u pismu.

Navela je da Njemačka smatra da je ključno da svi politički akteri poštuju institucije na nivou BiH i da učestvuju u prevladavanju političkih blokada u zemlji i otvaranju održive perspektive za budućnost BiH, te da je to važan aspekat za međunarodnu finansijsku pomoć i strana ulaganja.

"Bilo bi dobro da povodom ovih pitanja ostanemo u kontaktu", navela je Berbokova u pismu upućenom srpskom članu Predsjedništva BiH.

U Predsjedništvu BiH federalnim medijima danas je rečeno da su pismo Berbokove primili i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva Željko Komšić. Sudeći prema navodima iz Predsjedništva, sadržaj pisma je sličan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije