BiH

Bevanda: Nema zvaničnog zahtjeva za prijem kadeta

Bevanda: Nema zvaničnog zahtjeva za prijem kadeta
Foto: N.N. | Bevanda: Nema zvaničnog zahtjeva za prijem kadeta
Srna

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je danas u Sarajevu da u Ministarstvo finansija i trezora nije stigao nikakav zahtjev za prijem 100 novih kadeta u Graničnu policiju BiH, kao podrška sprečavanju migrantske krize u BiH.

"Ministarstvo finansija i trezora nije protiv nečega što od nas nije ni zatraženo, jer nismo dobili zahtjev od Granične policije BiH za prijem novih kadeta. Svjestan sam činjenice da Granična policija ima ograničene kadrovske kapacitete, ali pomenutog zahtjeva nema", rekao je Bevanda novinarima.

On je naveo da trenutno oko 200 kadeta čeka na početak obuke, koja kasni zbog toga što još nije izgrađen adekvatan objekat za prijem i obuku kadeta, iako je odluka o tome donesena prije sedam mjeseci.

Prema njegovim riječima, konačnu odluku u vezi sa tim prijemom donosi Savjet ministara, a resorno ministarstvo treba da je sprovede.

Bevanda je naglasio da i kada kadeti budu primljeni, oni najprije moraju da prođu specijalizovanu obuku koju sprovodi Agencija za školovanje i stručno usavršavanje u Mostaru, pa da tek onda budu upućeni na poslove zaštite i kontrole granice BiH.

On je podsjetio da je 2016. godine bio odobren prijem 150 kadeta, 2017. godine 100 i 2018. godine 100, ali da je od tog broja samo njih 49 završilo potrebnu obuku, nakon čega je upućeno na posao u Graničnu policiju BiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije