BiH

Bevanda: Nisu stvoreni uslovi da se novac od putarina doznači entitetima

Bevanda: Nisu stvoreni uslovi da se novac od putarina doznači entitetima
Foto: Arhiva | Bevanda: Nisu stvoreni uslovi da se novac od putarina doznači entitetima
Srna

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da nije bilo saglasnosti među entitetima u vezi sa načinom raspodjele prihoda od putarina, čime nisu stvoreni uslovi da se novac doznači javnim entitetskim preduzećima za izgradnju auto-puteva.

Bevanda, koji je i predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, razgovarao je danas u Sarajevu sa direktorom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Ianom Braunom i višim savjetnikom za investicije ove banke Frenklinom Stivcom o aktuelnoj situaciji u vezi sa akumuliranjem prihoda od putarina na posebnom podračunu Centralne banke BiH.

Tokom susreta bilo je riječi o pružanju podrške privatnom sektoru u BiH, što bi EBRD podržala kroz Savjet investitora, ali su te aktivnosti u začetku iako je ranije potpisan Memorandum o razumijevanju između Savjeta ministara i EBRD-a, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Na sastanku je razgovarano i o projektima koje su u toku i budućim aktivnostima koje u BiH finansira EBRD.

Sagovornici su se saglasili da je nužno u ove projekte uključiti i niže nivoe vlasti zbog nadležnosti koje imaju i bolje operativnosti kako ne bi došlo do zastoja u započetim reformama koje treba da ubrzaju investicione procese.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije