BiH

Bevanda: Novac od MMF-a je najjeftiniji novac

Bevanda: Novac od MMF-a je najjeftiniji novac
Foto: N.N. | Bevanda: Novac od MMF-a je najjeftiniji novac

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda rekao je da je novac od MMF-a najjeftniji novac i da je BiH zadržala kreditni rejting, te da nije bilo padova zadnjih godina.

"Nadam se da ono što je na fiskalnom polju postignuto biće dovoljno da rejting ostane isti ili povećan. To znači jefitniji pristup novcu i nomalan odnos sa finansijerima. Mi u Ministarstvu finansija smo uradili strategiju upravljanja javnim dugom i to je rezultat saradnje sa svim nivoima vlasti. Usvojena je bez nekih tenzija. Radimo još par stvari. Završili smo registar zaposlenih, što je bio zahtjev Svjetske banke, kontrolišemo budžetsku potrošnju, ne povećavamo javnu potrošnju, kontrolišemo zapošljavanje i napravili smo rezove u troškovima", rekao je Bevanda za N1.

On je izrazio mišljenje da će se vlast i opozicija u parlamentu BiH dogovoriti o Izbornom zakonu i da će izbori biti održani, odnosno da će moći biti provedeni izborni rezultati.  

Bevanda je ocijenio da predizborna kampanja nikada nije ranije počela.

"U HDZ-u smo donijeli zaključak da se ne ide sada u predizborne aktivnosti, već kada se izbori raspišu jer se u suprotnom stvaraju tenzije u vlastitim redovima, a svi treba da se posvetimo svome poslu. Potrebno je da dođe do izmjena Izbornog zakona, ali trebamo raditi svoj posao i voditi kampanju kada dođe vrijeme. Bojim se da oni koji rade predizbornu kampanju do tada će se umoriti i biće mekši kada mi budemo malo žešći", istakao je Bevanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije