BiH

Bh. piloti lete na školovanje u Tursku

Bh. piloti lete na školovanje u Tursku
Foto: OSBIH | Bh. piloti lete na školovanje u Tursku

SARAJEVO - Delegacija Oružanih snaga BiH, koju predvodi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Senad Mašović, dogovorila je sa predstavnicima Oružanih snaga Turske besplatno školovanje za više pilota helikoptera.

Tokom zvanične posjete Turskoj, razmatrane su i dodatne opcije kojim bi turska strana omogućila besplatno školovanje za dodatni broj pilota iz Oružanih snaga BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Tokom ovog susreta posebna pažnja posvećena je temama koje se odnose na učešće u operacijama podrške miru, u kojima učestvuju i Oružane snage BiH.

Takođe su razmijenjena i druga iskustva u oblasti bezbjednosti, a naročito su bila korisna iskustva Oružanih snaga Turske u operacijama u oblasti borbe protiv terorizma.

Mašovića je dočekao načelnik Generalštaba Vojske Turske Jašar Guler, a načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH o bilateralnoj vojnoodbrambenoj saradnji i bezbjednosnoj situaciji u regionu razgovarao je i sa ministrom odbrane Turske Hulusijem Akarom.

Delegaciju Oružanih snaga BiH, osim Mašovića, čine i brigadni general Tomo Kolenda, brigadiri Edin Fako i Nebojša Bošnjak, major Asmir Sarajlić, te vojni ataše BiH u Turskoj brigadir Džemal Mašinović.

Posjeta delegacije Oružanih snaga BiH Turskoj počela je 4. februara i biće završena sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije