BiH

Bivšoj švedskoj ministarki smeta karta Republike Srpske

Bivšoj švedskoj ministarki smeta karta Republike Srpske
Foto: Ilustracija | Bilt objavio mapu Srpske, uslijedile oštre reakcije bivše švedske ministarke

BANJALUKA - Delegacija Evropskog savjeta za spoljne odnose, koju je predvodio potpredsjednik odbora ovog savjeta Karl Bilt, u posjeti je Bosni i Hercegovini, a Bilt se juče u Banjaluci susreo s predstavnicima Republike Srpske.

Uoči susreta, Bilt je na svom zvaničnom Twitter profilu objavio mapu Republike Srpske, što je izazvalo reakcije korisnika ove društvene mreže, među kojima se prva oglasila Aida Hadžialić, bivši ministar za srednjoškolsko i obrazovanje odraslih u Švedskoj.

Ona je u odgovoru Biltu napisala: "Voljela bih da ste postavili fotografiju cijele zemlje i njeno cijelo ime, to je Bosna i Hercegovina".

Bilt je odgovorio da je fotografija zanimljiva sama po sebi, nakon čega se Hadžialićeva ponovo nadovezala.

''Brine me da stvara iluziju o statusu Republike Srpske koja nakon svega, proizilazi iz zločina'', napisala je Hadžialić, inače rođena u Foči.

Podsjetimo, Hadžialićeva je podnijela ostavku na mjesto minitra za srednjoškolsko i obrazovanje odraslih, nakon što se našla u centru skandala. Naime, ona je zaustavljena u Kopenhagenu dok je vozila pod dejstvom alkohola. Inače je bila najmlađi ministar u Švedskoj ikada.

(NN, N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije