BiH

Bivši borci Armije BiH najavili proteste za 28. februar

Bivši borci Armije BiH najavili proteste za 28. februar
Foto: Ilustracija | Bivši borci Armije BiH najavili proteste za 28. februar
N.N.

SARAJEVO - Nekadašnji pripadnici Armije BiH protestovaće ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ 28. februara, na dan održavanja sjednice Predstavničkog doma federalnog Parlamenta, kada bi poslanici trebalo da raspravljaju o predloženom zakonu kojim se regulišu prava ove populacije.

Ovaj potez najavili su nekadašnji pripadnici Armije BiH koji se više od 610 dana nalaze u kampu imrovizovanom pored zgrade Vlade FBiH u Sarajevu.

Oni poručuju da će imati spreman odgovor ako na toj sjednici ne bude usvojen navedeni zakon, kojim će biti udovoljeno njihovim zahtjevima da bude objavljen registar boraca i uveden borački dodatak za one koji nemaju nikakava mjesečna primanja, piše "Dnevni avaz".

"Nikada nismo bili odlučniji. Ne idemo nazad. U subotu, 23. februara, održaćemo sastanak na kojem ćemo dogovoriti kako ćemo nastupiti. Nećemo dozvoliti proceduralne igre zakonom, kako je to urađeno prošle godine", poručio je Nazil Velić, nekadašnji pripadnik Armije BiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

beha, mala zemlja za veliku nuždu

sultan Abu Trezori seflija je u pravu, treba im dati koorchinoo jer ni milimetra nisu osvojili u svojim napadima na srpski narod nego im pokloniše 18,7 u dejtonu... †rumpe je6em ti mrtve što se ne javiš da više provalim odakle skičiš ¿¡¿

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije