BiH

Bivši članovi SDS-a na čelu Tadićeve Narodne stranke

Bivši članovi SDS-a na čelu Tadićeve Narodne stranke
Foto: Velibor Tripić | Bivši članovi SDS-a na čelu Tadićeve Narodne stranke

BANJALUKA - Ognjen Tadić, predsjednik novoosnovane Narodne stranke, predstavio je u petak u Banjaluci rukovodstvo ove stranke, koju čine bivši članovi SDS-a.

Za potpredsjednike Narodne stranke izabrani su Gordana Lazić, bivša predsjednica Aktiva žena SDS-a, i Ljubo Ninković, nekadašnji potpredsjednik SDS-a.

Bivši generalni sekretar SDS-a Vladislav Babić je organizacioni direktor Narodne stranke, a Aleksandar Savanović, nekadašnji direktor Političke akademije SDS-a, je programski direktor Narodne stranke.

Siniša Vidović, koji je bio član Glavnog odbora SDS-a, sada je poslovni direktor, a Jovo Ateljević sekretar za međunarodnu saradnju Narodne stranke, bivši je predsjednik Socijalno-ekonomskog savjeta SDS-a.

"Cilj Narodne stranke je da popravi stanje u RS. Jasno nam je da nastanak bilo koje političke stranke kod naroda može biti ocijenjen kao nastanak nove krvopije, što može biti posljedica brojnih izdaja u političkom smislu. Želimo da uzmemo sudbinu u naše ruke, da iskoristimo pravo da se branimo i zaštitimo građane RS od svih problema koji su stečeni u prethodnom periodu", istakao je Tadić.

Dodao je da su spremni i da sa drugima traže rješenja i da prave planove.

Smatra da stanje u RS nije dobro, da ima puno otvorenih pitanja bez rješenja, jer su dvije vodeće stranke pod uticajem tuđih politika.

Dodao je da Narodna stranka ne kupuje lojalnost ponudama, te da su se okupili jer su razočarani, ali nije precizirao da li očekuje prelazak još svojih doskorašnjih stranačkih kolega u njegovu novu stranku.

Nakon što su se Tadićevoj stranci u petak priključili odbornici SDS-a u Skupštini Banjaluke Ljubo Ninković i Predrag Vulin, SDS je ostao s jednim odbornikom Aleksandrom Petkovićem.

Tadić nije odgovorio da li će mu se pridružiti Đorđo Krčmar, Nikola Poplašen, Dušan Berić i još nekoliko imena o kojima se spekulisalo posljednjih dana. Govoreći o načinu finansiranja stranke, samo je kratko istakao da "ne očekuje donacije od onih čiju imovinu namjeravaju da ispituju".

"Spremamo se za izbore 2018. godine i uvjeren sam da ćemo učestvovati", dodao je Tadić, ne precizirajući da li će eventualno podržati kandidate za pojedinačne funkcije dva suprotstavljena bloka u RS.

Ognjen Tadić je u novembru 2016. godine podnio ostavku na funkciju potpredsjednika SDS-a, nakon što je ostavku na funkciju šefa stranke podnio bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije