BiH

Bjelica: Čuvati svoju političku opciju, ali i razgovarati sa SNSD-om

Bjelica: Čuvati svoju političku opciju, ali i razgovarati sa SNSD-om
Foto: Arhivska fotografija | Bjelica: Čuvati svoju političku opciju, ali i razgovarati sa SNSD-om

SOKOLAC - Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica izjavio je danas da se treba boriti i čuvati svoju političku opciju, ali i otvoriti razgovore, posebno sa najjačom političkom partijom u Srpskoj SNSD-om, kako bi sa još širom skupštinskom većinom mogla da radi lakše u interesu građana Republike Srpske i BiH.

Bjelica je rekao novinarima da ne zna šta će se desiti na sutrašnjoj sjednici Glavnog odbora SDS-a, ali da je uvjeren da jedan broj ljudi kojima je Srpska na prvom mjestu ne obraća pažnju na posljednja dešavanja u stranci.

On smatra da je svim političkim subjektima u Srpskoj na prvom mjestu Republika Srpska i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Ja sam sigurno na tom putu i javno sam iznio svoje mišljenje što mi Ustav garantuje, tako da ću uvijek govoriti ono što mislim i ne mogu nikome poltronisati, niti imam razloga da koga optužujem, ali to je moj stav, koji ću zastupati do kraja", naveo je Bjelica.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će prihvatiti mjesto prvog čovjeka u SDS-u, on je naglasio da nema te ambicije i da mu zdravstveno stanje to ne dozvoljava.

Kada je riječ o prijetnji upućenoj njemu i njegovoj porodici, Bjelica je rekao da je jasno da je ta poruka političke prirode, zbog javnog iznošenja stavova ispred svoje izborne jedinice i Predsjedništva stranke kojoj pripada.

On je naglasio da je ta prijetnja smrću njemu i porodici sada u nadleženosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Istočno Sarajevo, gdje je dao izjavu na te okolnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije