BiH

Bjelica: Prijetnje smrću imaju političku pozadinu

Bjelica: Prijetnje smrću imaju političku pozadinu
Foto: N.N. | Bjelica: Prijetnje smrću imaju političku pozadinu

SOKOLAC - Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica potvrdio je Srni da su na zvaničnu mejl adresu opštine stigle prijetnje smrću njemu i njegovoj porodici i ocijenio da ovakve poruke imaju političku pozadinu.

Bjelica, koji je i član Glavnog odbora SDS-a, istakao je da je i do sada dobijao razne vrste prijetnji, posebno sa nepoznatih brojeva telefona, ali da je sada zaprijećeno i njegovoj porodici.

"Prijetnje upućene meni lično smatrao sam nebitnim stvarima, ali kad se uveže porodica onda je čovjeku neprijatno", dodao je on.

Bjelica je naveo da je mejl adresa sa koje je upućena poruka registrovana u Švajcarskoj.

On je rekao da je ovaj slučaj prijavio načelniku Policijske uprave Istočno Sarajevo, nakon čega je postavljeno obezbijeđenje ispred njegove porodične kuće.

"Policija je odmah reagovala i ubijeđen sam da će naše službe otkriti počinioca", istakao je načelnik opštine Sokolac.

On je naglasio da se u proteklom periodu mnogo toga dešavalo, tako da se ovaj slučaj ne može posmatrati kao izolovan i bezazlen.

"Sve što se dešavalo ranije nije bila slučajnost, od organizovanja dočeka na sjednicu Glavnog odbora SDS-a u Banjaluci i prozivanje jednog broja članova stranke koji imaju svoje mišljenje po pitanju statusa Republike Srpske, a koje su nazvali pučistima. To je uradio dio ljudi iz Glavnog odbora iz Banjaluke koji je učestvovao u organizaciji dočeka", rekao je Bjelica.

On je podsjetio i na nedavni saobraćajni udes u kome je učestvovao jedan automobil i čiji je vozač, nakon što mu je presjekao put, pobjegao sa lica mjesta.

"Ne mogu se oteti dojmu da je sve povezano, ništa se ne dešava slučajno", istakao je Bjelica.

On je ukazao i na sadržaj poruke u kojoj je navedeno da se "udružio sa najvećim neprijateljem srpskog naroda i Republike Srpske", što, kako kaže, govori o političkoj pozadini ovog slučaja.

"Neka znaš, od danas niko ti ne garantuje život tebi i tvojoj porodici", navodi se, između ostalo, u prijetećoj poruci.

Mejl poruka istog sadržaja juče je upućena i gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću i njegovoj porodici, posredstvom zvanične mejl adrese u gradskoj upravi.

Petrović i Bjelica su, nakon opštih izbora, podržali stav da SDS treba da razgovara sa svim strankama o saradnji, uključujući i SNSD, te da predsjednik stranke Vukota Govedarica treba da podnese ostavku.

Vezana vijest:  Milovan Bjelica dobio prijetnje smrću

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije