BiH

Pratite nas na Google news

Borenović: Haški sud ne interesuje pravda

Borenović: Haški sud ne interesuje pravda
Foto: Arhivska fotografija | Borenović: Haški sud ne interesuje pravda
Srna

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da je prvostepena presuda Haškog tribunala kojom je nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora pokazala da taj sud sudi samo Srbima i da ga ne interesuje pravda.

"Haški tribunal je imao namjeru da se na jedan brutalan i okrutan način odnosi prema Srbima i ostaće upamćen po tome što je izricao isključivo drakonske kazne Srbima, a skoro nikakve optuženim Bošnjacima", rekao je Borenović.  

On je naglasio da to samo govori da je karakter i sadržaj rada suda u Hagu izuzetno diskutabilan.

"Uz punu podršku generalu Mladiću, očekujemo da se ospori ova kazna u žalbenom postupku. Želimo da vjerujemo da će se u žalbenom postupku mnoge tačke optužnice osporiti i na taj način pokazati da mnoge činjenice ne stoje na način na koji su danas izrečene", istakao je Borenović.

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala osudilo je danas nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

Presudu je donijelo Prvostepeno vijeće Tribunala kojim predsjedava Alfons Ori, a članovi su Kristof Flige i Bakone Moloto.

General Ratko Mladić uhapšen je u Srbiji i izručen Hagu u maju 2011. godine, a suđenje mu je počelo u maju 2012.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije