BiH

Borenović: Neophodna promjena modela političkog ponašanja

Borenović: Neophodna promjena modela političkog ponašanja
Foto: PDP | Borenović: Neophodna promjena modela političkog ponašanja

BANJALUKA – Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), generalni sekretar Milko Grmuša i predsjednik Ekonomskog savjeta PDP-a Jelena Trivić sastali su se danas u Banjaluci sa delegacijom OHR-a, koju je predvodio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Delegacija PDP-a je naglasila potrebu za izmjenama Izbornog zakona, ali i neophodnost promjene modela političkog ponašanja.

"Krajnje je vrijeme da se svi politički akteri u BiH počnu baviti ekonomskom situacijom i uslovima za život građana. Dok dominira retorika koja služi samo potrebama dnevnopolitičkih dešavanja, narod nam odlazi, a većina koja ostaje živi u nezavidnim uslovima. Mi u PDP-u trajno smo opredijeljeni da insistiramo na konkretnim pitanjima koja se direktno tiču poboljšanja uslova života ovdje", rekao je Borenović.

Delegacija PDP-a takođe je izrazila nezadovoljstvo neefikasnošću pravosuđa, kao jednog od glavnih stubova demokratskog društva, te istakla potrebu da se javni mediji vrate u okvire profesionalnih standarda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije