BiH

Borenović: Nisam razgovarao sa Eskobarom

Borenović: Nisam razgovarao sa Eskobarom
Foto: Arhiva | Borenović: Nisam razgovorao sa Eskobarom

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas Srni da nije ni ovih dana niti ranije razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

"Tog čovjeka nikada u životu nisam vidio, niti čuo, nit sam s njim pričao lično niti telefonom", rekao je Borenović, dodavši da PDP ima svoje stavove koji su, kako kaže, podržani od naroda i da se na tome sve završava.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je juče da je pozvao lidere političkih stranaka u BiH da ne podrže politiku Milorada Dodika o srpskom jedinstvu s ciljem odbrane Republike Srpske.

"Lično sam obavio seriju telefonskih razgovora sa političkim liderima u BiH, a uskoro ću i ići u posjetu tom region", rekao je Eskobar na saslušanju u Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa.

Eskobar se pohvalio da je zahvaljujući njegovoj molbi upućenoj određenim političkim akterima u Republici propala ideja Milorada Dodika da jedinstvenim nastupom odbrani Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije