BiH

Borenović: PDP će imati najbolji rezultat od osnivanja stranke

Borenović: PDP će imati najbolji rezultat od osnivanja stranke
Foto: Srna | Borenović: PDP će imati najbolji rezultat od osnivanja stranke

BRČKO - Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je večeras na predizbornoj tribini u Brčkom da na oktobarskim izborima očekuje najbolji izborni rezultat od osnivanja ove stranke.

"Naš program se pokazao kao prihvatljiv za sve političke strukture koje slobodno misle i koje žele da Republike Srpska, a i Brčko distrikt bude mjesto gdje će se mnogo bolje živjeti i gdje će se vrednovati stručni, a ne podobni, gdje će pozicija biti odgovornost i obaveza, a ne privilegija", rekao je novinarima Borenović koji je nosilac liste PDP-a za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice jedan.

Kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Siniša Golić rekao je da je PDP u Brčkom pokazao da mu je najbitniji narod, bez obzira na to da li se stranka nalazi na vlasti ili u opoziciji.

"PDP je uvijek kada je bio dio vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH pokazao da želi ekonomski da osnaži Brčko distrikt, da misli o svojim građanima, državljanima Republike Srpske u Brčkom i da Srpska bude što je moguće više prisutna u Brčkom", istakao je Golić.

Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić istakao je da će, ako pobijedi na izborima, nastaviti da vodi politiku stabilnosti, očuvanja interesa Republike Srpske, ali i otvaranja Srpske prema svijetu.

"Ja sam zaista izgradio takvu vrstu pozicije da su mi vrata mnogih predstavništava u svijetu otvorena i mogu sa punim legitimitetom uspjeti da obezbijedim interese Republike Srpske i to ću uraditi. Čuvaću je unutar BiH, ali ću graditi i kompromise. Dakle, spreman sam da gradim saradnju", istakao je Ivanić.

Predizbornoj tribini u brčanskom Domu kulture, na kojoj su predstavljeni kandidati PDP-a za predstojeće izbore, prisustvovali su brojni članovi i simpatizeri stranke iz Brčkog i okolnih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije