BiH

Borenović: Rasprava o interpelaciji bila korektna

Borenović: Rasprava o interpelaciji bila korektna
Foto: N.N. | Borenović: Rasprava o interpelaciji bila korektna

BANJALUKA - Poslanik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je diskusija o interpelaciji za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema bila korektna i potrebna, jer se u parlamentu pričalo o životnim stvarima za građane Srpske.

Borenović je rekao da ostaje gorčina što su poslanici bili uskraćeni za pisani odgovor Vlade na ovu interpelaciju, koja je urađena kvalitetno.

"Da smo ga dobili, rasprava bi bila efektnija. Dobili smo mali dio odgovora i postigli to da 12 pitanja u ovom dokumentu predstavljaju istinu o stanju u zdravstvu i penzionom sistemu Srpske", ocijenio je Borenović u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o interpelaciji za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema - prijedlog narodnih poslanika.

On je rekao da Vlada u zdravstvu Srpske treba da uspostavi princip odgovornosti - da nagradi one koji dobro vode zdravstvene ustanove, a kazni rukovodioce koji rade suprotno.

Borenović je naglasio da su na ovu interpelaciju klubovi poslanika SDS-SRS i PDP predložili zaključke među kojima su i onaj da se utvrdi pojedinačna odgovornost nosilaca izvršnih funkcija u ovim oblastima, da se povećaju plate zdravstvenih radnika, kao i penzije, te da se spriječi odlazak zdravstvenih radnika u inostranstvo.

Narodni poslanici danas su razmotrili interpelaciju za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zaključio je današnju sjednicu, koja će biti nastavljena sutra u 10.00 časova raspravom o interpelaciji za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Republici Srpskoj - prijedlog narodnih poslanika.

Nakon ove sjednice trebalo bi da počne nova sjednica Narodne skupštine sa 15 tačaka dnevnog reda.

Poslanici bi, između ostalog, trebali da po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o republičkoj upravi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije