BiH

Borenović: Srpska će još dugo obilježavati svoj rođendan

Borenović: Srpska će još dugo obilježavati svoj rođendan
Foto: Arhiva | Borenović: Srpska će još dugo obilježavati svoj rođendan

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da će Republika Srpska još dugo obilježavati Dan Republike, te da se ne smije zaboraviti da Srpska ima svoju jasnu poziciju Ustavom definisanu.

Borenović je rekao da proslava 28. rođendana Srpske znači postojanost i dugotrajnost.

"U Republiku Srpsku su ugrađeni i mnogi životi naših najbližih i to nas obavezuje da u narednom eriodu odolimo svim izazovima", rekao je Borenović novinarima nakon Svete arhijerejske liturgije koju je služio NJegova svetost patrijarh srpski Irinej povodom trećeg dana Božića posvećenog Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu.

On je istakao da to predstavnike političkog života u srpskoj obavezuje da što bolje rade svoj posao, te da Srpska bude mjesto u kojem vrijedi živjeti, raditi i graditi.

"Treba da bude što manje dilema ostati ili otići, da bude više pravde i dostojanstva, te boljeg života za sve građane koji žive u Srpskoj", rekao je Borenović.

Komentarišući pozive iz Federacije BiH /FBiH/ da povodom proslave 9. januara, Dana Republike, reaguju OHR i Tužilaštvo, Borenović je rekao da smatra da je krajnje vrijeme da politička elita u FBiH konačno shvati da je Dan Republike Srpske nešto što se ne može osporiti.

"Ne može se osporiti da je prije 28 godina nastala Republika Srpska koja ima svoju ustavnu poziciju i mislim da će političke elite u FBiH ubrzo shvatiti to, kao i da je bitno da dođu i da zajedno sa nama obilježe dan kada je nastala Republika Srpska i da nađu mjesto u njoj", rekao je Borenović.

On je političku elitu FBiH pozvao da shvate svoju ulogu kada je riječ ne samo i Republici Srpskoj nego i BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije