BiH

Pratite nas na Google news

Borenović: Srpska da bude najbolji prostor za nova ulaganja u regionu

Borenović: Srpska da bude najbolji prostor za nova ulaganja u regionu
Foto: N.N. | Borenović: Srpska da bude najbolji prostor za nova ulaganja u regionu
Srna

Najuže rukovodstvo Partije demokratskog progresa danas je u Banjaluci poptisalo petciju protiv povećanja nameta.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je novinarima da je ključno programsko opredjeljenje ove partije da Republika Srpska bude najbolji prostor za nova ulaganja u regionu, tako što će biti mjesto privlačno za nove investicije, radna mjesta, sa najnižim porezima i najmanje nameta i taksi.

“Zato smo pripremili deklaraciju o ključnim pravcima fiskalne politike koju ćemo predati u Narodnu skupštinu Republike Srpske, koju želimo osnažiti podrškom građana. Zbog toga smo odlučili izaći na trgove većih gradova i opština Srpske da bi se i građani upoznali šta želimo uraditi”, pojasnio je Borenović.

On je poručio da osnovna strategija Republike Srpske i lokalnih zajednica moraju biti niski porezi, nameti, što manje taksi da bi se otvorio prostor za nova ulaganja.

“Deklaracijom tražimo od predstavnika u zajedničkim institucijama iz Republike Srpske da ne dozvole bilo kakvo povećanje PDV-a, jer to može biti loše za građane”, dodao je Borenović.

On očekuje da deklaracija dobije podršku u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da bude strateško opredjeljenje Republike Srpske u narednim godinama.

Osim Borenovića, peticiju su potpisali potpredsjednici PDP-a Јelena Trivić i Igor Crnadak, generalni sekretar Milko Grmuša i član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije