BiH

Borenović Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv Dodika

Borenović Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv Dodika
Foto: Anadolija | Borenović Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog prisluškivanja

BANJALUKA .- Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, uputio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, člana predsjedništva Bi Hi predsjednika SNSD-a, zbog krivičnog djela neovlašćno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci, Borenović je rekao da očekuje brzo djelovanje Tužilaštva i podizanje optužnice prema Sudu BiH, obzirom da je Dodik javno priznao da je izvršio i da u kontinuitetu vrši navedeno krivično djelo.

"Očekujemo da ovo bude ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bilo - kraj karijere političara koji se ponašaju protivzakonito i protivustavno", kazao je Borenović.

On je istakao da je u pitanju ozbiljno krivično djelo za koje je previđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina po Krivičnom zakonu BiH.

U obrazloženju krivične prijave navodi se da je Dodik juče u na sjednici Narodne skupštine RS u javnom obraćanju poslanicima rekao da učestvuje u prisluškivanju članova opozicionih političkih stranaka u RS.

"Prema njegovim riječima, snimke razgovora opozicionih stranaka dobija od ministra unutrašnjih poslova u Vladi RS Dragana Lukača", navodi se u prijavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije