BiH

Borenović: Važno da se iskristališe ko je vlast, a ko iskrena opozicija

Borenović: Važno da se iskristališe ko je vlast, a ko iskrena opozicija
Foto: Arhiva/Jelena Đurđević | Borenović: Važno da se iskristališe ko je vlast, a ko iskrena opozicija

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a izjavio je da ko god dobije izbore na presiji, ucjenama, prijetnjama i kupovini glasova - nema namjeru da se bavi normalnim vrijednostima.

"Važno je da se iskristališe ko je vlast, a ko iskrena opozicija i alternativa", poručio je u emisiji "Dan uživo" na televiziji "N1".

On je rekao da PDP niko ne može zaustaviti da govori o anomalijama u društvu i o onome što se dešava u Republici Srpskoj.

"Iskoristićemo pravo da ukazujemo na probleme i šta je potrebno uraditi da bude bolje. Snažno i kritički smo orjentisani kao korektiv aktuelnoj i budućim vlastima, šta je potrebno uraditi da zaustavimo egzodus mladih ljudi", izjavio je predsjednik Partije demokratskog progresa.

"Mi smo kao stranka jasni u artikulisanju stavova i pogleda. To će doprinijeti da jedan značajan broj ljudi prepoznati ozbiljnu alternativu. Druge stranke će znati kako izaći iz problema", poručio je Borenović za "N1".

Komentarišući istup dobojskog krila SDS-a i Dragana Čavića i NDP-a iz Saveza za promjene - Borenović je kazao da svako nosi odgovornost za svoje postupke.

"Donijeli su odluku da preko noći promijene svoje programske principe. Bitno je šta se desilo. Imali smo zajednički sastanak gdje smo razgovarali lično, nismo imali naznake da će se ovo desiti. Za vijest o nagloj promjeni stavova naših bivših koalicionih partnera saznali smo iz medija. To su stavovi i odluke stranaka. Da li su iznevjerili birače, mislim da jesu. Da su to govorili u kampanji - ne bi dobili podršku. Vrijeme će pokazati kakve efekte mogu donijeti te odluke", zaključio je Borenović.

"Razočaran jesam", kazao je rdodajući da su najvjerovatniji razlog neki dogovori i ulasci u matematičke kombinacije.

"Nisam siguran da će to dati efekat. Ponavljam, to je stav političke opcije. PDP je jasan, nema namjeru da se mijenja. Bićemo dosljednji", poručio je.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije