BiH

Borenović na kongresu CDU, susret sa Karenbauerovom

Borenović na kongresu CDU, susret sa Karenbauerovom
Foto: Srna | Borenović na kongresu CDU, susret sa Karenbauerovom

BANJALUKA - Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović prisustvovao je Kongresu Hrišćansko-demokratske unije Njemačke (CDU) u Hamburgu, gdje je razgovarao sa Anegret Kramp-Karenbauer, koja je na mjestu predsjednika CDU poslije 18 godina zamijenila Angelu Merkel.

Borenović je rekao da je najznačajnija tema razgovora sa Karenbauerovom bila jačanje do sada uspješne i bliske saradnje dvije stranke, saopšteno je iz PDP-a.

On je ocijenio da će, osim vođenja stranke, novom predsjedniku CDU najveći izazov biti izbori za Evropski parlament za pola godine, provođenje stranačkog programa koji podrazumijeva jačanje njemačke ekonomije, te trgovinski, bezbjednosni i migrantski izazovi sa kojima se ta zemlja suočava.

Borenović je u Hamburgu razgovarao i sa potpredsjednikom CDU i članom Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, šefom Kluba poslanika CDU/CSU u njemačkom parlamentu Ralfom Brikhausom, funkcionerom CDU i predsjednikom organizacije žena Evropske narodne stranke Doris Pak i ministrom za evropske integracije Srbije Jadrankom Joksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije