BiH

Pratite nas na Google news

Bosančić: Bakir Izetbegović nastavlja retrogradnu politiku oca Alije

Bosančić: Bakir Izetbegović nastavlja retrogradnu politiku oca Alije
Foto: Arhiva | Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić
Srna

BANJALUKA - Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić rekao je da lider SDA Bakir Izetbegović svojim izjavama i karakterisanjem Srba kao lošeg naroda doprinosi raspirivanju međunacionalne mržnje u BiH, iako je riječ o multietničkoj državnoj zajednici u kojoj bi svi problemi trebalo da se rješavaju međusobnim dogovorom.

"Takve izjave Bakira Izetbegovića ne doprinose ničemu dobrom. Umjesto da se dogovaramo o radu, privrednoj saradnji, trgovini i povećanju životnog standarda građana, Bakir nastavlja politiku svog oca koja je odavno prevaziđena i spada u retrogradnu", ocijenio je Bosančić u izjavi za Srnu.

On je rekao da vjeruje da Bakir Izetbegović u narednom periodu neće predstavljati Bošnjake u BiH, jer je nemoguće postići bilo kakav ozbiljan dogovor na nivou BiH sa ljudima poput njega.

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su "Srbi loš narod". Nedavno je i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije