BiH

Bosić: SDS nikada nije tražio smjenu gradonačelnika Brčkog

Bosić: SDS nikada nije tražio smjenu gradonačelnika Brčkog
Foto: Arhivska fotografija | Bosić: Politička situacija rezultat želje da se SDS i NDP izbace iz skupštinske većine

BRČKO - Povjerenik SDS-a u Brčkom Mladen Bosić smatra da je politička situacija u distriktu, kada je riječ o formiranju nove skupštinske većine, rezultat odluke SNSD-a i HDZ-a da iz skupštinske većine bude isključen klub poslanika SDS-a i NDP-a.

On je rekao da je ova odluka uslijedila nakon što su poslanici koalicije SDS-NDP zatražili da bude prekinut rad lokalne skupštine, dok se u skupštinskoj većini ne obezbijedi prisustvo poslanika iz reda hrvatskog naroda, i to najmanje tri, kako bi vlast mogla funkcionisati normalno i u skladu sa Statutom.  

Bosić tvrdi da je to bio okidač za izbacivanje iz skupštinske većine kluba poslanika SDS-NDP.

Na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali svi poslanici SDS-a i NDP-a u lokalnom parlamentu, osim Uroša Vojnovića, Bosić je istakao da formiranje nove skupštinske većine u kojoj nema SDS-a i NDP-a ne bi bilo moguće da se Vojnović "nije priklonio politici SNSD-a, iako je obećavao da će slijediti odluke svoje stranke /SDS/".

On je ponovio da SDS nikada nije tražio smjenu gradonačelnika Brčkog Siniše Milića.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je ranije Srni da je veoma razočaran odlukom SDS da ne učestvuje u radu parlamentarne većine i da se povuče iz Vlade distrikta.

Milić je naveo i da "javnost u Brčkom već odavno zna za pokušaje koalicije SDS-NDP da činjenicu da nedostaju tri Hrvata u skupštinskoj većini iskoristi za obračun sa SNSD-om pod izgovorom da SNSD štiti HDZ i da u paketu treba da nestanu sa političke scene u Brčkom".

Poslanik SDS-a u brčanskoj Skupštini Uroš Vojnović izjavio je juče da se uvijek zalagao za jedinstvo srpskog naroda na području distrikta i da je zato dao podršku gradonačelnku Siniši Miliću.

Vojnović je dodao rekao da bi bilo vrijeme da bar jedan Srbin bude gradonačelnik u punom mandatu, te da on nije htio da učestvuje u "rušenju" Milića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije