BiH

Bosić i Majkićeva na saslušanju 15. juna

Bosić i Majkićeva na saslušanju 15. juna
Bosić i Majkićeva na saslušanju 15. juna

SARAJEVO - Zajednička komisija za ljudska prava Parlamenta BiH donijela je danas odluku da 15. juna 2017. godine u 10 sati sasluša Mladena Bosića, zamjenika predsjedavajućeg i Dušanku Majkić, poslanika, a zbog Bosićeve prijave da je Majkićeva prekršila kodeks izjavom u emisiji "Aspekt", u kojoj je tvrdila da je Bosić pobjedonosno u restoranu Parlamenta rekao "padoše akcize, neće biti sad penzija".

Protiv ovog saslušanja bio je Lazar Prodanović, a sudržan je bio Mario Karamatić.

Bosić je u prijavi naveo da on to nikada nije rekao i dostavio je sporni snimak, dio stenograma sa sjednice Parlamenta odžane 10. maja.

Lazar Prodanović (SNSD), član komisije, kazao je da smatra da nema potrebe da se vodi rasprava jer je i ranije bilo izjava poslanika koje su suprostavljene strane te da se ovakvim načinom otvara lov na vještice.

Predložio je da se saslušaju Bosić i Majkićeva, jer možda će u sučeljavanju Bosić odlučiti da povuče prijavu protiv Majkićeve, koja je, kako je rekao Prodanović, dobar poslanik koji uvijek poštuje pravilnik.

Borislav Bojić, predsjedavajući komisije, kazao je da je obaveza Komisije da sasluša suprotstavljene strane i da u roku od 30 dana završi kompletan postupak.

Mario Karamatić, član komisije, smatra da će ovakvih prijava ova Komisija razmatrati mnogo, a ovu bi mogao nazvati igrom gluvih telefona.

"Ako krenemo ovim putem onda ćemo dovesti u pitanje i izjave poslanika i delegata medijima, obzirom da na ovaj način svako svakoga može prijaviti. I ja bih mogao ovu Komisiju zatrpati prijavama, jer se i o meni svašta govorilo", rekao je Karamatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije