BiH

Bradara: Svakom prijedlogu HDZ-a je nađena mana

Bradara: Svakom prijedlogu HDZ-a je nađena mana
Foto: Fena | Bradara: Svakom prijedlogu HDZ-a je nađena mana

SARAJEVO - Lidija Bradara, predsjednik Federacije BiH izjavila je da je njen, kao i stav HDZ BiH da domaći političari treba sami da donose odluke i preuzimaju odgovornost za sve što se dešava.

Ona je istakla da je na primjeru izmjena Izbornog zakona BiH vidljivo koliko je to očito teško i upitala - šta je onda alternativa.

"Svi za sebe vole reći da su državotvorni, ali kada treba uvažiti tu državu, narode koji je čine, sam Ustav, onda traže izgovore", ukazala je Bradara, a prenosi Srna.

Ona je napomenula je da pravo naroda da bira svoje predstavnike sve što HDZ BiH traži već godinama i svakom prijedlogu je nađena mana.

"Razgovori i dogovori, koliko god to nekada izgledalo teško, nemaju alternativu. Svi mi imamo svoje mišljenje o svemu, ali trenutno je najbolje za sve da komentarišemo što manje, a razgovaramo što više", poručila je predsjednik FBiH.

Kristijan Šmit najavio je da će nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH, odnosno da će "ako ne bude dogovora, preduzeti mjere", dok je Ambasade SAD u BiH odbila prijedlog izmjena ovog zakona od Ministarstva pravde u Savjetu ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije