BiH

Bratunački logoraši: Srbi su preživjeli Turke, preživjeće i Haški tribunal

Bratunački logoraši: Srbi su preživjeli Turke, preživjeće i Haški tribunal
Foto: Tanjug | Bratunački logoraši: Srbi su preživjeli Turke i Austrougare, preživjeće i Haški tribunal

BRATUNAC - Izricanjem doživotne kazne zatvora nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, Haški tribunal je stvorio još veći mit o generalu u srpskom narodu, izjavio je sekretar Udruženja logoraša regije Birač Vinko Lale.

Lale je rekao Srni da presuda nije iznenađenje, jer je poznata matrica po kojoj u suđenju Srbima radi Haški sud. 

"Srbi su preživjeli 500 godina i oslobodili se Turske, zatim i Austrougarske, pa će preživjeti i Haški tribunal, koji je ovom presudom stvorio još veći mit o Mladiću u srpskom narodu", naglasio je Lale.

On je ocijenio da se Mladić, spašavajući srpski naroda od istrbljenja, progona i nestanka na prostoru BiH u posljednjem ratu, ugradio u srpsku istoriju za sva vremena i da to haška presuda nikada neće promijeniti. 

Lale ističe da je Mladić doživio da bude opjevan, te da srpski narod smatra da Njegoš kada je pisao stihove "Blago onom ko dovijek živi, imao se rašta i roditi..", kao da je mislio na Mladića i pisao ih za njega. 

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala osudilo je danas nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije