BiH

"Britanija će nastaviti da podržava reformske procese u BiH"

"Britanija će nastaviti da podržava reformske procese u BiH"
Foto: Ilustracija | "Britanija će nastaviti da podržava reformske procese u BiH"

Velika Britanija će nastaviti da podržava reformske procese u BiH, istakao je danas novoimenovani britanski ambasador u BiH Metju Fild na sastanku sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Fild je danas u Sarajevu naglasio da će, uprkos Brexitu, prisustvo Velike Britanije u BiH i regionu i dalje biti značajno. 

Crnadak je, tokom Fildove nastupne posjete, izrazio zadovoljstvo zbog dobrih odnosa i saradnje dvije zemlje, posebno naglasivši kontinuiranu podršku Velike Britanije u procesu evropskih integracija BiH, kao i ulogu britansko-njemačke inicijative u pokretanju reformskog procesa i ubrzanja EU integracija. 

On je informisao Filda o političkoj situaciji u BiH, predstojećim opštim izborima i glavnim spoljnopolitičkim prioritetima BiH - evropskim integracijama i regionalnoj saradnji, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH. 

Crnadak je naglasio je da na evropskom putu BiH nastavlja proces reformi, sa posebnim naglaskom na borbu protiv korupcije i uspostavljanje vladavine prava, te vraćanje povjerenja u institucije. 

U odvojenim nastupnim posjetama, Crnadak je danas primio novoimenovane ambasadore Kube Alisiju Elviru Koredera Morales i Poljske Jaroslava Lindenberga. 

Tokom sastanka sa ambasadorom Kube ocijenjeno je da su odnosi dvije zemlje prijateljski i dobri, ali da saradnju treba unaprijediti, prije svega, u oblasti trgovinske razmjene. 

Na sastanku sa ambasadorom Poljske rečeno je da će Poljska nastaviti da zagovara politiku proširenja EU i podržavati BiH na putu ka punopravnom članstvu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije