BiH

Brnabić i Cvijanović: April prekretnica za "Bratoljub"

Brnabić i Cvijanović: April prekretnica za "Bratoljub"
Foto: Velibor Tripić | Brnabić i Cvijanović: Energetika spaja Srbiju i Srpsku

BANJALUKA - Puštanje u saobraćaj mosta "Bratoljub" preko Drine kod Bratunca je prioritet koji mora biti riješen u narednom periodu, zaključeno je danas na sastanku u administrativnom centru Vlade RS u Banjaluci delegacija vlada RS i Srbije, predvođenih premijerkama Željkom Cvijanović i Anom Brnabić.

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, istakla je da je taj most važan za građane i RS i Srbije, a koji žive u tom pograničnom području između BiH i Srbije. Istakla je da je Vlada Srbije pružila veliku pomoć mnogim opštinama u RS, uključujući i opštine uz Drinu, gdje je, kako je istakla, u proteklom periodu sprovedeno više projekata, posebno u oblasti turizma.

"Zahvalni smo Srbiji što je prepoznala potrebu našeg čvrstog komunikacijskog povezivanja i što su na različite načine učestvovali u značajnim projektima u našim opštimana", naglasila je ona.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da će u narednom periodu, tokom aprila, biti vođeni razgovori između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH kako bi se našlo rješenje za problem puštanja mosta u saobraćaj.

Podsjećanja radi, most je izgrađen, ali je projekat zapeo zbog toga što Savjet ministara još nije omogućio da bude izgrađen granični prelaz kod mosta, pa on ne može da bude pušten u saobraćaj.

"Jedan od prioriteta u ovom trenutku je da otvorimo granični prelaz i dogovorimo to sa BiH i da otvorimo most", rekla je Brnabićeva. Ona je dodala da je zahvaljujući fiskalnim reformama koje je sprovela prethodna Vlada Srbije na čelu s Aleksandrom Vučićem, sadašnjim predsjednikom Srbije, sada ta zemlja u stanju da više pomogne opštinama i građanima RS u sprovođenju različitih projekata.

"Drago nam je da vidimo stabilnost u RS kroz brzo usvajanje i implementaciju projekata i nadamo se da će to tako biti i u budućnosti", rekla je Brnabićeva i dodala da RS i Srbija imaju posebne odnose, što će se pokazati i kroz prijem kojem je trebalo da prisustvuje nakon povratka iz Banjaluke u Beograd.

I ona i Cvijanovićeva su dodali da će u narednom periodu biti više projekata iz energetike, jer su ocijenili da u toj oblasti postoji veliki potencijal koji nije dovoljno iskorišten.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik RS Milorad Dodik, te ministri RS za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, kao i ministri rudarstva i energetike Srbije Vladimir Antić i zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije