BiH

"Brzi odgovor 2018" uvježbavanje rezervnih snaga

"Brzi odgovor 2018" uvježbavanje rezervnih snaga
Foto: Fena | "Brzi odgovor 2018" uvježbavanje rezervnih snaga

SARAJEVO - Međunarodnom vojnom vježbom "Brzi odgovor 2018" uvježbavaće se sposobnost Eufora da pozove svoje rezervne snage kao pojačanje i za pružanje podrške domaćim vlastima, organima za sprovođenje zakona i Oružanim snagama BiH pri održavanju sigurnog i bezbjednog okruženja, saopšteno je iz Eufora.

U saopštenju se navodi da će u ovoj međunarodnoj vježbi učestvovati Višenacionalni bataljon Eufora, elementi rezervnih snaga iz Austrije, Bugarske, Italije, Rumunije i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i Taktički rezervni bataljon iz sastava NATO snaga na samoproglašenom Kosovu, koji dolazi da bi podržao ovu vježbu.

Vježba će biti održana na teritoriji Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta u jednakoj mjeri.

Ove rezervne snage će iskoristiti priliku i da nakon vježbe učestvuju u aktivnostima kombinovane obuke sa Oružanim snagama BiH.

Vojnici koji danas stižu su iz Čete C /Čarli/ Trećeg bataljona Padobranskog puka, poznatiji po imenu "padobranci" /The Paras/.

Ovih dana njihova oprema stiže na međunarodni aerodrom Sarajevo letjelicom "Antonov 124", koja je jedna od najvećih transportnih letjelica na svijetu.

Biće dopremljen veći broj vozila "lend rover", nekoliko velikih kamiona i ostala oprema koja će ovim vojnicima biti potrebna tokom vježbe.

Eufor je veoma zahvalan svojim prijateljima na međunarodnom aerodromu Sarajevo na ovoj saradnji s obzirom da primaju ovu letjelicu u ovom periodu kada imaju mnogo posla, te su njihov profesionalizam i posvećenost značajan doprinos uspjehu ove vježbe, dodaje se u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije