BiH

CIK BIH: Prijavljena 51 partija i 31 nezavisni kandidat

CIK BIH: Prijavljena 51 partija i 31 nezavisni kandidat
Foto: N.N. | CIK BIH: Prijavljena 51 partija i 31 nezavisni kandidat

SARAJEVO - Prijavu za učešće na opštim izborima u BiH danas do 14.30 časova podnijela je 51 politička stranka i 31 nezavisni kandidat, rekla je Srni portparol Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Maksida Pirić.

Ona je podsjetila da danas u 16.00 časova ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru učešća na izborima za političke stranke i nezavisne kandidate.

"Slijedi provjera podnesenih prijava i ovjera do 9. juna za političke stranke i nezavisne kandidate koji ispunjavaju zakonom propisane uslove", precizirala je Pirićeva.

CIK BiH raspisao je opšte izbore za nedjelju, 7. oktobar.

Od 9. do 25. maja podnose se prijave za ovjeru učešća na izborima za političke stranke i nezavisne kandidate.

Nakon objave ovih političkih subjekata, od 10. do 19. juna teče rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata. Podnošenje kandidatskih listi za opšte izbore počinje 27. juna i trajaće do 9. jula.

CIK BiH bi trebalo da sve ovjerene kandidatske liste do 23. avgusta objavi u službenim glasilima i dnevnoj štampi.

Na opštim izborima u BiH bira se 518 nosilaca mandata.

Državljani BiH će u oktobru birati članove Predsjedništva BiH, poslanike za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, poslanike u Narodnoj skupštini Srpske, predstavnike za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, kao i predstavnike kantonalne skupštine u FBiH. /kraj/ob/ljlj/foto/fono

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije