BiH

CIK ovjerio 11 prijava za vanredne izbore

CIK  ovjerio 11 prijava za vanredne izbore
Foto: N.N. | CIK ovjerio 11 prijava za vanredne izbore

DOBOJ - Koliko će se imena naći na glasačkom listiću za izbor gradonačelnika Doboja, nemoguće je prognozirati, jer iako je CIK BiH ovjerio prijave 11 političkih subjekata i nezavisnih kandidata, sve su prilike da će neke partije odustati od borbe za ovu poziciju.

Slavko Gligorić, predsjednik dobojskog DNS-a, kaže da je stranka podnijela prijavu CIK-u za vanredne izbore, koji će biti održani 17. februara, ali još nije odlučila da li će imati kandidata.

"Moje razmišljanje je da ne idemo sa kandidatom zato što nije politički mudro, mi nemamo kapacitete, nemamo kandidata kojeg bismo ponudili, ali organi stranke će donijeti konačnu odluku", kazao je Gligorić.

Osim DNS-a, ovjerena je i prijava SNSD-a, a da li će ta stranka imati svog kandidata, nismo uspjeli saznati jer nam se Uroš Gostić, lider dobojskog odbora te partije, nije javljao na telefon.

Dobojlije sa nestrpljenjem očekuju da SDS "izbaci" ime svog kandidata s obzirom na to da je i pored turbulencija i odlaska dijela članstva, ta stranka odlučila da učestvuje na februarskim izborima za gradonačelnika.

Izvor "Nezavisnih" iz ove stranke kaže da će Vukota Govedarica u narednim danima posjetiti Gradski odbor SDS-a u Doboju i u razgovoru sa članovima odlučiti ko će na megdan ostalim političkim protivnicima.

"U roku od tri-četiri dana će se znati ko će biti kandidat za gradonačelnika. Bilo bi neozbiljno da licitiram imenima, ali znam da će ono biti poznato javnosti i prije krajnjeg roka za prijavu. Ono što je važno jeste da SDS nastavlja sa svojim radom u Doboju i da su u stranci ostali ljudi koji su tu decenijama", kaže naš izvor.

Socijalisti su prošle sedmice najavili da neće podržati nekog drugog, nego će imati vlastitog kandidata, te da će se odlučivati između poslanika u Narodnoj skupštini RS Srđana Todorovića, Nebojše Lukića i dr Svetlane Nedić, a da li se nešto u međuvremenu promijenilo, nismo saznali.

Na izbore će i Spas nezavisnih lista, a od šest nezavisnih kandidata najzvučnije ime je Boris Jerinić, zamjenik gradonačelnika Doboja, ali ni ostala imena nisu nepoznata Dobojlijama, među kojima su većinom  doskorašnji članovi SDS-a Igor Jovanović, Slađan Starčević, Vladimir Marković, Goran Simić i Milovan Dujaković.

U svoju pobjedu Boris Jerinić ne sumnja jer očekuje da ga na izborima za gradonačelnika podrže sve partije koje su za njega glasale i na sjednici Skupštine grada tokom izbora na poziciju zamjenika gradonačelnika.

"Naravno, tražim podršku građana, to je najbitnije da me građani podrže jer siguran sam da u narednom periodu postoji puno posla i da će tu saradnju koju smo mi otvorili sa Vladom RS, sa Savjetom ministara, sa svim institucijama vrlo brzo prepoznati i zato sam uvjeren da ću na izborima pobijediti", navodi Jerinić. ***

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije