BiH

Čavara: Moguća kriza funkcionisanja političkog sistema

Čavara: Moguća kriza funkcionisanja političkog sistema
Foto: Arhiva | Čavara: Moguća kriza funkcionisanja političkog sistema

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara ocijenio je da je nakon opštih izbora moguća kriza funkcionisanja političkog sistema FBiH i BiH.

Učestvujući na međunarodnoj konferenciji u Beču na Političkoj akademiji o temi "Prevazilaženje prepreka - jačanje regionalne parlamentarne saradnje", Čavara je rekao da je neophodno tražiti rješenja za sprečavanje političkog nasilja i uređenje demokratskog sistema, s ciljem uspostavljanja ravnoteže prava i odgovornosti Hrvata, Bošnjaka i Srba.

On je tokom izlaganja govorio o političkoj situaciji u BiH i o ulozi parlamenata u procesu EU integracija i važnosti ubrzanijeg napretka BiH na putu ka EU i NATO, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika FBiH.

Čavara je, tokom jučerašnje sesije, govorio o nezvaničnim rezultatima izbora, "političkom nasilju u FBiH, destrukciji odnosa konstitutivnih naroda u BiH, uspostavljenih u Vašingtonskom i Dejtonskom sporazumu, i pokušaju da se Hrvatima u BiH oduzme pravo izbora predstavnika u institucijama u skladu sa Ustavom FBiH i Ustavu BiH, od strane brojnijih Bošnjaka zloupotrebom nedostataka izbornog sistema".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije