BiH

Čavić: Podrška kandidatima Saveza za promjene

Čavić: Podrška kandidatima Saveza za promjene
Foto: Srna | Čavić: Podrška kandidatima saveza za promjene
Srna

SRBAC - NDP podržaće kandidate Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Vukotu Govedaricu i za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, rekao je danas predsjednik NDP-a Dragan Čavić nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Čavić je rekao novinarima u Srpcu da se došlo do teksta koalicionog sporazuma Saveza za promjene koji je osnova za zajedničko djelovanje SDS-a, PDP i NDP na sljedećim izborima.

On je istakao da je NDP zadovoljan, jer su prihvaćeni stavovi ove stranke po pitanju politika i po drugim pitanjima u vezi sa odnosima unutar Saveza za promjene.

Čavić kaže da je sporazumom jasno definisano kakva će biti uloga svih stranaka poslije izbora.

"Budući da NDP nema kandidate za pojedinačne funkcije, nego preostale dvije članice Saveza daju kandidate za predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH, sporazumom je predviđeno da će NDP dati kandidata za predsjednika Vlade ili predsjednika Narodne skupštine", rekao je Čavić i dodao da vjeruje da NDP ima dovoljno kapaciteta da ponudi adekvatno rješenje i za jednu i za drugu poziciju.

Čavić je uvjeren da će narednih dana doći do potpisivanja sporazuma u mnogo širem bloku od ove tri stranke, ističući da će o tome odlučiti u okviru Saveza za promjene.

On kaže da je Predsjedništvo NDP-a na današnjoj sjednici razmatralo i pitanje mogućih koalicija, dodajući da je već bilo razgovora sa drugim partijama o koalicionim listama za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

"Ne isključujemo mogućnost koalicija. U osnovi mi smo spremni da izađemo samostalno na izbore za Narodnu skupštinu i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali smatramo da je mnogo korisnije razgovarati sa drugim političkim akterima i drugim političkim strankama da bi se smanjio broj rasutih glasova kada neke stranke ne ostvare cenzus", rekao je Čavić.

On je najavio da će NDP narednih dana o tome razgovarati sa nekim političkim strankama, ali nije precizirao sa kojim, dodajući da će javnost o tome biti obaviještena kada razgovori budu završeni.

Čavić je rekao da je na današnjoj sjednici Predsjedništva NDP-a imenovan izborni štab i utvrđeni kriterijumi i rokovi do kojih treba da budu formirani regionalni, opštinski i gradski izborni štabovi stranke.

Zamjenik predsjednika NDP-a Krsto Jandrić rekao je da je na sjednici Predsjedništva dogovoreno da NDP podrži kandidata za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića kojeg je predložio PDP i kandidata za predsjednika Republike Srpske Vukotu Govedaricu, kojeg je predložio SDS.

"Oni su se složili da NDP predloži kandidata za funkcije predsjednika Vlade Srpske ili Narodne skupštine Republike Srpske. Oni će sigurno nas podržati u jednoj od te dvije funkcije, a NDP će predložiti da to bude premijerska funkcija. Šta će biti poslije izbora, ćemo vidjeti", rekao je Jandrić.

On je rekao da će NDP voditi kampanju da Čavić bude kandidat za predsjednika Vlade Republike Srpske.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

Karlos

DATI VLAST OVIM MUTAVCIMA IZ TAKOZVANOG SAVEZA ZA TZV PROMJENE JER SAMO TAKO ĆE IZGUBITI I VLAST I SVAKU PODRŠKU U MUTAVOM NARODU JER ĆE SIGURNO NAPRAVITI JOŠ LOŠIJE STANJE U REPUBLICI SRPSKOJ JER SU NESPOSOBNI ZA VOĐENJE DRŽAVE, TAKO ĆE U BORBI ZA VLAST ODUSTATI NAJMANJE 20 GODINA, NAZADOVAĆE I FEDERACIJA SA NJIMA ALI BALIJE SU DAVALI PODRŠKU SAVEZU ZA PROMJENE JER ZNAJU DA JE SAVEZ NESPOSOBAN DA VODI DRŽAVU ,MEĐUTIM BALIJE NE RAČUNAJU DA ĆE I BALIJE STRADATI.

Karlos

SVAKO OD SRBA KO PRIČA PROTIV SRPSKE I SRBIJE JE PLAĆENIK AMERIČKE DUBOKE DRŽAVE I TU NEMA DILEME. TO SU U RS RTVBN,VASKOVIC SLOBODAN,SAVEZ ZA PROMJENE I MNOGI DRUGI U SRBIJI SU IM PARALELA NATAŠA KANDIĆ,SONJA BISERKO,CIGANIN ČEDA PRAŠAK,VUK DRAŠKOVIĆ,JELENA MILIĆ I DRUGI. NOVAC VEĆINI NJIH STIŽE TAJNIM KANALIMA U KOFERU. GLUPI SRBI ĆE OČEKIVATI DA ĆE IM TO OVI REĆI HAHAHAHAHA ONI ZARAĐUJU PRIČAJUĆI PROTIV SRBA A SPREMNI SU DA UNIŠTE I DRŽAVU ALI DA NJIMA BUDE DOBRO NE ZNAJUĆI DA NJIH PLAĆAJU SAMO DOK IMA DRŽAVE I SRBA. ZATO OVA GAMAD IMA PODRŠKU SVIH NEPRIJATELJA SRBA,NE TREBA DA GOVORIM VALJDA I TO KO SU TI NEPRIJATELJI,SVE SE VIDI I ZNA

Karlos

možda ne bi bilo loše ove mutavce dovesti na vlast jer samo tako će je izgubiti, R. Srpska bi od 2019 ili 2020 godine mogla od njih biti mirna bar 20 godina, toliko se oni ne bi oporavili, jest da bi mi bili vraćeni u srednji vijek ali drugog izlaza ja ne vidim , ko će se sa budalama boriti. DATI IM VLAST, A ONI POŠTO JE NEĆE MOĆI IZVRŠAVATI MORAĆE SE POVUĆI,NASTEĆE OPŠTE RASULO A ONDA PONOVO SNSD STUPA ,ISTINA R. SRPSKA ĆE MNOGO NAZADOVATI ALI ŠTA SE MOŽE,ŠTO VEĆINA BUDE TRAŽILA TO I DOBILA.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije