BiH

Čavić: Savez za promjene radi na usaglašavanju zajedničke platforme

Čavić: Savez za promjene radi na usaglašavanju zajedničke platforme
Foto: Srna | Čavić: Savez za promjene radi na usaglašavanju zajedničke platforme

DOBOJ - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je danas da članice Saveza za promjene rade na usaglašavanju zajedničke platforme za opšte izbore.

"Još nemamo sporazum u konačnoj formi, tako da u ovom trenutku ne možemo iznijeti svoj stav, osim da ćemo na nacrt sporazuma, koji smo dobili jutros, dati svoje sugestije, jer smatramo da se on može popraviti", rekao je Čavić novinarima nakon sjednice Predsjedništva NDP-a u Doboju.

On kaže da ponuđeni sporazum po svom sadržaju ima nekoliko elemenata u kojima nema ništa sporno, ali da NDP smatra da u formulacijama i programskom dijelu neke prioritete treba drugačije poslagati, a riječ je o ključnim stvarima ukoliko ostvare izbornu pobjedu.

Čavić očekuje pozitivan ishod kada je riječ o donošenju sporazuma, kao i da će u narednom periodu sve stvari biti definisane sa partnerima iz Saveza za promjene.

"Istovremeno se radi na širenju partnerstva u okviru Saveza za promjene i mislim da tu ima mjesta za optimizam, kao i da će stvari ići u dobrom pravcu", rekao je Čavić.

On je naveo da je na današnjoj sjednici Predsjedništva NDP-a razgovarano o aktuelnim pitanjima, te aktivnostima na terenu.

"Na pojedinim mjestima imamo dovoljno razloga za zadovoljstvo, dok se u nekim stvari ne odvijaju željenim tokom", rekao je Čavić i najavio niz aktivnosti koje, kako kaže, neće biti u funkciji neposrednih priprema za izbore, već rad na jačanju partijske infrastrukture.

On kaže da je danas u Doboj održana sjednica Aktiva žena, kao i konstitutivna sjednica Aktiva mladih NDP-a na kojoj su izabrani svi organi, a za predsjednika izbrana Ivana Sandić.

Sandićeva kaže da su se danas stekli svi uslovi da se počne sa konkretnim političkim akcijama prema mladima, a mjere predstave javnosti.

Predsjednik Aktiva žena Vukosava Sofrenić kaže da ova partija ima politički nekompromitovane, korektne i obrazovane članice koje imaju volju da rade na promjeni aktuelne politike u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije