BiH

Čavić i zvanično dobio nasljednika: Bojan Šapurić izabran za predsjednika NDP-a

Čavić i zvanično dobio nasljednika: Bojan Šapurić izabran za predsjednika NDP-a
Foto: Facebook | Čavić i zvanično dobio nasljednika: Bojan Šapurić izabran za predsjednika NDP-a

BANJALUKA - Bojan Šapurić izabran je danas za predsjednika Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ na Izbornoj skupštini stranke u Banjaluci.

Šapurić je podsjetio da NDP proslavlja i 10 godina postojanja, kao i da su na današnjoj skupštini izabrani i članovi Glavnog odbora, te programske i statutarne izmjene.

On je istakao da NDP ostaje pri dosadašnjim političkim stavovima koji se odnose na očuvanje dejtonske Republike Srpske i njenih ustavnih nadležnosti.

"Pitanje imovine Republike Srpske za nas je riješeno, iako je od bošnjačkih političkih struktura stavljeno pod veliki pritisak. Imovina Republike Srpske pripada isključivo Srpskoj i njenim stanovnicima", rekao je novoizabrani predsjednik NDP-a.

Šapurić smatra da je potrebno pratiti globalna politička kretanja, kao i da se zvanične politike provode zajedno sa Srbijom.

On je naveo da je NDP protiv prodaje prirodnih bogatstava koje posjeduje Republika Srpska, kao i da će ova stranka u narednom periodu pokazati svoju jačinu.

"U sljedeće četiri godine NDP će izaći sam na izbore i pokazati ono što najbolje može", dodao je Šapurić.

Bivši predsjednik NDP-a Dragan Čavić poručio je da je došlo vrijeme da se rukovodstvo stranke prepusti mlađim generacijama.

"Vjerujem da će novoizabrano rukovodstvo odoljeti svim izazovima ovog vremena i imaće podršku starijih članova. NDP je u proteklim godinama djelovao politički otvoreno i iskreno", zaključio je Čavić.

Čavić je u decembru prošle godine podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika NDP-a, a za vršioca dužnosti jednoglasno je izabran tadašnji potpredsjednik stranke Bojan Šapurić iz Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije