BiH

Cerić o Abazoviću: Bošnjaci, ne prodajte dušu za milostinju

Cerić o Abazoviću: Bošnjaci, ne prodajte dušu za milostinju
Foto: Screenshot | Cerić o Abazoviću: Razmislite Bošnjaci, ne prodajte dušu za milostinju

Bivši poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić objavio je na Fejsbuku da je vrijeme za promjenu vlasti u Crnoj Gori, navodeći da lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović zaslužuje podršku jer "govori pravo i iskreno".

"Priča dana. Vidi li se ipak svjetlo na kraju tunela? Ako ga Dritan Abazović vidi, možda se i nama providi!", ovim riječima počeo je objavu Cerić.

Dalje dodaje da se slaže sa Abazovićem i da je vrijeme da se mijenja vlast u Crnoj Gori sa Đukanovićem na čelu koji je, kako je naveo, odgovoran za navodnu agresiju na BiH.

"Bosna ga je nagradila Sutorinom zbog njegove priče o tome da je poslije njega u Crnoj Gori potop", piše bivši reis.

Optužuje Srbe za nacionalizam, šovinizam, a za Đukanovića kaže da "Crnu Goru i cijeli region drži kao taoce u strahu od srpske politike, koju je nekada dobrano pravio s Miloševićem, od koje se odrekao da bi sebe spasio od odgovornosti za zločine u Bosni a ne da bi ponudio nešto novo u politici".

"Bošnjaci to moraju razumjeti! Ne smiju biti ničiji taoci! Mislim da Dritan govori pravo i iskreno! Zaslužuje da mu se da podrška", navodi Cerić.

Bivši poglavar IZ u BiH smatra da su "Bošnjaci kod Đukanovića bili i ostali ikebana za pokazivanje, posebno u BiH" i pita "šta to još Bosna i Bošnjaci treba da urade da bi Đukanović i dalje ostao na vlasti u Crnoj Gori".

"Treba li Bosna da da još jednu Sutorinu Đukanoviću a Bošnjaci da mu prodaju svoju dušu za milostinju, koju im dijeli na kašikicu? Razmislite Bošnjaci dok još nije kasno!", naveo je Cerić u objavi.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije