BiH

Član koalicije Domovina: Čavka je iznio lični stav, nismo se izjašnjavali o Ivanićevoj kandidaturi

Član koalicije Domovina: Čavka je iznio lični stav, nismo se izjašnjavali o Ivanićevoj kandidaturi
Foto: N.N. | Član koalicije Domovina: Čavka je iznio lični stav, nismo se izjašnjavali o Ivanićevoj kandidaturi

BANJALUKA - Poslanik Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini RS Mihnet Okić rekao je za „Slobodnu Bosnu“ da poziv Admira Čavke Bošnjacima da na izborima ne glasaju za Mladena Ivanića, nije stav Koalicije „Domovina“ nego njegov lični stav koji nije usaglašen sa ostalim zastupnicima iz Koalicije „Domovina“.

Admir Čavka, poslanik SBB-a i šef Kluba „Domovina“ u Narodnoj skupštini RS, pozvao je Bošnjake iz RS da na narednim izborima ne glasaju za Mladena Ivanića, srpskog člana Predsjedništva BiH, već da svoj glas ponište.

Kako je rekao, Ivanić je na prošlim izborima dobio 36.000 bošnjačkih glasova, a ništa nije, kako tvrdi, uradio da pomogne Bošnjacima koji su bili žrtve torture u proteklom ratu da dobiju svoja prava.

“Koalicija ‘Domovina’ o tome nije raspravljala niti je zauzela bilo kakav stav o tome koga bi Bošnjaci trebali podržati na predsjedničkim izborima, pa istup kolege Čavke treba shvatiti kao njegov lični stav, na koji, naravno, ima pravo. Ali, problem je što je kolega Čavka šef našeg Kluba, pa se njegov lični stav može protumačiti  kao stav cijele Koalicije, koja o tome nikada nije raspravljala niti se izjašnjavala“, rekao je Okić.

Okić dodaje da je istup poslanika Admira Čavke svakako preuranjen jer još nisu ni poznati kandidati iz RS za srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Nisam razgovarao s kolegom Čavkom, pa ne znam je li iznio lični stav ili je govorio u ime SBB-a čiji je član, ali pouzdano znam da nije govorio u ime Koalicije ‘Domovina’, jer kako sam već rekao, mi o tome nismo ni raspravljali niti odlučivali, rekao je Okić koji je inače poslanik SDA u Narodnoj skupštini RS.

Kako „Slobodna Bosna“ saznaje, poslanik SBB-a Admir Čavka, izabran je za šefa kluba Koalicije „Domovina“ mada je na izborima 2014. godine, od svih pet izabranih poslanika iz reda Bošnjaka, osvojio najmanji broj glasova - nepunih 200.

(Slobodna Bosna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije