BiH

Članovima Predsjedništva BiH na sastanku s Hanom se pridružio i Junker

Članovima Predsjedništva BiH na sastanku s Hanom se pridružio i Junker
Foto: Twitter | Članovima Predsjedništva BiH na sastanku s Hanom se pridružio i Junker

BRISEL - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović borave u posjeti Briselu. Nakon jučerašnjeg sastanka s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost jutros su održali sastanak i sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

Zanimljivo je da se na radnom doručku sa komesarom Hanom, njima neočekivano pridružio i Žan-Klod Junker, predsjednik Evropske komisije. Naime, Junker je nenajavljen došao na sastanak.

Ubrzo nakon toga članovi Predsjedništva BiH su se sastali sa Donaldom Tuskom, predsjednikom Savjeta Evrope, a očekuje se da će tek nakon ovog sastanka davati izjave za javnost.

Prema informacijama iz protokola nije predviđeno obraćanje Donalda Tuska medijima.

Visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini složila se juče s članovima Predsjedništva BiH da je značajno, bez odgađanja, formirati Savjet ministara i vlasti na svim nivoima,

Mogerini je izrazila opredijeljenost evropskoj perspektivi BiH i naglasila da do kraja godine želi vidjeti trajan napredak BiH i regiona ka EU.

Istovremeno, BiH treba što prije da preda sve odgovore na Upitnik da bi Evropska komisija finalizovala mišljenje o zahtjevu zemlje za članstvo u EU.

Mogerini, koja se sastala sa tročlanim Predsjedništvom BiH u Briselu tokom njihove prve zajedničke posjete inostranstvu, kao odgovor na njihovu zajedničku poruku opredijeljenosti za put zemlje ka EU, pozdravila je odlučnost da rade zajedno, ističući da će ujedinjenost u njihovom djelovanju biti za dobrobit BiH i svih građana.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije