BiH

Ćosić: Povećan broj migranata u tranzitu

Ćosić: Povećan broj migranata u tranzitu
Foto: N.N. | Ćosić: Povećan broj migranata u tranzitu

BIJELJINA - Na području Policijske uprave Bijeljina od početka godine otkriveno je 26 migranata koji su ilegalno ušli u zemlju, rekao je načelnik ove uprave Žarko Ćosić.

Prema njegovim riječima, za četiri mjeseca policija je otkrila 11 migranata, a samo u maju njih 15, što je znatno povećanje u odnosu na prošlu godinu u kojoj su na ovom području otkrivena 33 migranta.

Ćosić je naveo da se zbog povoljnih vremenskih uslova očekuje povećan broj migranata, zbog čega očekuje i znatnu pomoć međunarodne zajednice, jer im ova teritorija služi kao tranzit na putu k zemljama zapadne Evrope.

"Migranti za tranzitnu rutu sve više koriste naše područje koje graniči sa Srbijom i Hrvatskom", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare u Bijeljini na kojoj su predstavljeni rezultati rada policije u aprilu.

On kaže da su registrovani migranti iz Pakistana, Avganistana, Sirije, Irana, Iraka, Maroka i Kine, koji su pretežno bez ličnih dokumenata, a nakon otkrivanja policija ih predaje Terenskoj službi za strance u Bijeljini.

"Na području Policijske uprave Bijeljina nisu zabilježeni slučajevi da su migranti počinili krivično djelo ili narušavali javni red i mir", istakao je Ćosić i najavio nastavak odlične saradnje sa Graničnom policijom i Službom za strance.

Prema riječima Ćosića, migranti koji su evidentirani na području Policijske uprave Bijeljina uglavnom su otkriveni u kretanju lokalnim ili magistralnim putevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije