BiH

Čović: Danas je veliki dan za moju zemlju BiH

Čović: Danas je veliki dan za moju zemlju BiH
Foto: N.N. | Čović: Danas je veliki dan za moju zemlju BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović oglasio se na Twitteru uoči dolaska visoke delegacije Evropske unije u BiH.

"Danas je veliki dan za moju zemlju BiH. Čekam naše evropske prijatelje kako bismo im predali odgovore na Upitnik. Zajedno za evropsku BiH", napisao je Čović na Twitteru.

 

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić danas će u Sarajevu uručiti odgovore na Upitnik predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru.

Ceremoniji predaje odgovora na Upitnik prisustvovaće i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, najavljeno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Iz Predsjedništva BiH najavljeno je da je ceremonija predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije planirana u 10.45 časova, nakon čega će se novinarima obratiti Čović i Junker.

Predsjednik Evropske komisije boraviće danas, zajedno sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini i evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom u službenoj posjetiti BiH. Prema informacijama iz RSarajeva za sada su na aerodromu dočekeni Johanes Han i Žan Klod Junker, dok Federika Mogerini još uvijek nije sletjela u Sarajevo.

Protokolom posjete predviđeno je da se Junker obrati poslanicima i delegatima na zajedničkoj sjednici oba doma parlamenta BiH.

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han uručio je 9. decembra 2016. godine predsjedavajućem Savjeta ministara Zvizdiću Upitnik Evropske komisije.

Evropska komisija je tim činom zvanično započela proces pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo BiH u Evropskoj uniji, koji je predat Savjetu Evropske unije u februaru 2016. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije