BiH

Čović: Hrvati u BiH jedini predvodnici evropskog puta zemlje

Čović: Hrvati u BiH jedini predvodnici evropskog puta zemlje
Foto: Twitter | Čović: Hrvati u BiH jedini predvodnici evropskog puta zemlje

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je danas na "Općem saboru HDZ-a" u Zagrebu kako će se Hrvati izboriti da budu svoji na svome, poručivši da nema podjela između Hrvata u BiH.

"Iako nismo promijenili Izborni zakon izborit ćemo se da budemo svoji na svome, nema podjela između Hrvata u BiH", rekao je Čović, podsjetivši da su Hrvati u BiH jedini predvodnici evropskog puta zemlje, javlja Hina. 

Čović je kasnije na Twitteru napisao da evropska BiH nema alternativu i da će Hrvati u BiH bez obzira na sva iskušenja "nastaviti da budu predvodnici EU jer je BiH njihova domovina". 

Kako prenose hrvatski mediji, osim Čovića, gosti na HDZ-ovom skupu su i predsjednik Kluba poslanika Evropske pučke stranke Manfred Veber, bugarski premijer Bojko Borisov, kao i predstavnici diplomatskog zbora, boračkih udruženja, sindikalnih centara, naučnog, kulturnog, sportskog života...

Inače, nekoliko hiljada izaslanika trebalo bi na "XVIII. općtem izvještajnom saboru HDZ-a", koji se danas održava u Košarkaškom centru Dražen Petrović, donijeti novi stranački Statut, "kojim HDZ želi da demokratizuje i osavremeniti taj stranački dokument".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije