BiH

Pratite nas na Google news

Čović: Na sjednici Kolegijuma nije razgovarano o potvrđivanju Božovića

Čović: Na sjednici Kolegijuma nije razgovarano o potvrđivanju Božovića
Foto: Srna | Čović: Na sjednici Kolegijuma nije razgovarano o potvrđivanju Božovića
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO - Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda BiH, rekao je danas nakon sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH kako nisu razgovarali o potvrđivanju Mlađena Božovića, ali da je za njega lično prihvatljiv svaki stav koji predloži SNSD, ali isto tako i SDA, ako se on uklapa u zakonske okvire i ako ima potrebne potvrde.

"Zajednički kolegij nije to imao za temu. Danas smo dogovorili da imamo zamjenske predstavnike u Predstavničkom domu i Domu naroda za one koj isu otišli u Vijeće ministara“, rekao je Čović.

On je nakon sjednice Zajedničkog kolegija da se dnevni red sjednice odnosio na imenovanje stalnih i privremenih zajedničkih komisija, te da se time završava posao oko konstituisanja Parlamentarne skuptšine BiH.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije