BiH

Čović sa ambasadorom Turske o zdravstvu i ekonomskoj stabilnosti

Čović sa ambasadorom Turske o zdravstvu i ekonomskoj stabilnosti
Foto: HDZ BiH | Čović sa ambasadorom Turske o zdravstvu i ekonomskoj stabilnosti

MOSTAR, SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održao je danas telefonski sastanak sa Haldunom Kočom, ambasadorom Turske.

Zvaničnici su razmijenili informacije i stavove o mjerama za očuvanje zdravstva i ekonomske stabilnosti, s posebnim osvrtom na spremnost sistema BiH da očuva stabilnost u jeku pandemije koja je zahvatila zemlje širom svijeta, saopšteno je iz Čovićevog kabineta.

Dodaje se da su Čović i Koč osvrnuli na uvedene restrikcijske mjere, krivulju virusa korona u BiH, te bilateralne odnose.

"Čović je ambasadoru Koču izrazio, u ime štanovnika Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, zahvalnost na dostavljanju zaštitne medicinske opreme za opremanje organizacija koje, izlažući se za zaštitu zdravlja i sigurnosti građana, u BiH predvode borbu protiv virusa korona", navodi se u saopštenju.

Takođe je tokom sastanka naglašen prijateljski odnos između dvije države, te potreba jačanja komunikacija nakon pandemije kako bi se kroz solidarnost jačali ekonomski odnosi i saradnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije