BiH

Čović se sastao sa Sabolićem i Kočom

Čović se sastao sa Sabolićem i Kočom
Foto: Srna | Čović se sastao sa Sabolićem i Kočom

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i ambasador Hrvatske u BiH Ivan Sabolić razgovarali su danas o saradnji i dobrim bilateralnim odnosima i o položaju Hrvata, jednog od tri konstitutivna naroda u BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom sastanka naglašena je potreba postizanja dogovora pri sprovođenju svih presuda Ustavnog suda, kako bi se ostvarila institucionalna ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH i postigla saglasnost u vezi sa legitimnim predstavljanjem na svim administrativno-političkim nivoima u BiH, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je na sastanku naglašeno da je Hrvatska, koja trenutno predsjedava EU, pouzdan i snažan partner BiH i da podržava opredjeljenje BiH za dalje integracije i članstvo u EU i NATO.

Čović i ambasador Turske u BiH Haldun Koč razgovarali su danas o jačanju i poboljšanju privredne saradnje, otvaranju novih mogućnosti razmjene iskustava na svim poljima, te o predstojećoj posjeti Turskoj, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Na sastanku je naglašeno uzajamno zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima i očekivanje dobre saradnje u budućnosti, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije