BiH

Crnadak: BiH nastavlja borbu protiv terorizma

Crnadak: BiH nastavlja borbu protiv terorizma
Foto: N.N. | Crnadak: BiH nastavlja borbu protiv terorizma
Srna

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da BiH podržava aktivnosti i projekte OEBS-a na unapređenju dijaloga i razmjeni najboljih praksi za sprečavanje nasilnog ekstremizma i radikalizacije.

Crnadak je na sastanku Ministarskog savjeta OEBS-a, koji se danas i sutra održava u Beču, rekao da je ova godina obilježena ozbiljnim i međusobno povezanim izazovima u regionu OEBS-a.

On je naglasio da situacija u Ukrajini i dalje ima velike posljedice za milione ljudi, te istakao snažnu podršku Specijalnoj monitoring misiji OEBS-a za sprovođenje Sporazuma iz Minska.

"Teroristički napadi koji su nastavili da se dešavaju i u 2017. godini obavezuju BiH da nastavi snažnu borbu protiv svih oblika terorizma i nasilnog ekstremizma. Podržavamo aktivnosti i projekte OEBS-a na unapređenju dijaloga i razmjeni najboljih praksi za sprečavanje nasilnog ekstremizma i radikalizacije", naglasio je Crnadak.

On je podsjetio da se pitanjem sajber bezbjednosti bavila deseta godišnja Pregledna konferencija o ispunjavanju bezbjednosnih obaveza BiH prema OEBS-u i UN, koja je održana prošlog mjeseca na Jahorini i koja je okupila domaće i regionalne stručnjake za bezbjednost, predstavnike institucija vlasti, međunarodnih organizacija i civilnog društva.

Crnadak je istakao da će preporuke koje su proizašle iz ove konferencije biti ugrađene u smjernice koje će odrediti prioritete u radu institucija BiH u idućoj godini.

On je zahvalio Austriji koja je tokom predsjedavanja OEBS-om veliku pažnju posvetila Zapadnom Balkanu i time dala doprinos jačanju regionalne saradnje i podršku projektima i aktivnostima koji se sprovode u regionu.

Tokom današnje konferencije, Crnadak je imao odvojene sastanke sa zamjenikom premijera i ministrom inostranih poslova Slovenije Karlom Erjavcom, ministrom inostranih poslova Crne Gore Srđanom Darmanovićem i predstavnikom za slobodu medija OEBS-a Harlemom Desirom.

Crnadak će se sutra, drugog dana posjete Beču, sastati sa ministrom inostranih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije