BiH

Crnadak: Domaćin Pacoliju bio Dodik

Crnadak: Domaćin Pacoliju bio Dodik
Foto: N.N. | Crnadak: Domaćin Pacoliju bio Dodik

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je danas da je poziv Igora Crnatka, šefa bh. diplomatije, da Bedžet Pacoli, ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova, dođe u Banjaluku provokacija Srpske, dok Crnadak kaže da je domaćin Pacoliju kada je posljednji put bio u Banjaluci bio Milorad Dodik.

"Kada je posljednji put Bedžet Pacoli bio u Banjaluci domaćin mu je bio Milorad Dodik. Dočekao ga je na aerodromu i imao s njim poslovne sastanke i nakon toga nastavio druženje sa njim u kafani", rekao je na konferenciji za novinare Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i šef bh. diplomatije.

"Za razliku od Dodika, ja nemam nikakve sastanke iza sebe sa Pacolijem, osim na regionalnim sastancima poput ovog koji treba da bude u Banjaluci. Predstavnici Prištine učestvuju na regionalnim sastancima isključivo u skladu sa sporazumom između Beograda i Prištine u okviru briselskih razgovora i samo uz punu saglasnost Beograda. BiH u posljednje četiri godine nije priznala tzv. Kosovo samo zato što smo se tome protivili član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i ja. Milorad Dodik u tome zadnje četiri godine nije imao nikakvu ulogu osim što je nas podržavao u tom stavu i ja mu ovim putem zahvaljujem", dodao je Crnadak.

Takođe, i trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova BiH, Srbije i Turske, koji je trebalo da bude održan danas u Banjaluci, odgođen je.

"Do odlaganja sastanka je došlo zbog vanrednih okolnosti usljed kojih ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu neće biti u prilici da bude u Banjaluci na planirani datum", saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova BiH i dodaju da će novi termin biti naknadno usaglašen i objavljen.

Na sastanku, osim Čavušoglua, učešće je trebalo da uzmu i šefovi diplomatija BiH i Srbije Igor Crnadak i Ivica Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije