BiH

Crnadak: Nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane

Crnadak: Nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane
Foto: Anadolija | Crnadak: Nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane
Anadolija

BANJALUKA - PDP čvrsto stoji na poziciji i to smo pokazali i kroz rad Mladena Ivanića, počasnog predsjednika stranke i člana Predsjedništva BiH, i moj rad, da nema govora ni o kakvoj priči o članstvu u NATO-u sve dok je Srbija vojno neutralna, izjavio je danas Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i ministar inostranih poslova BiH.

"To se sigurno neće promijeniti, nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane", rekao je Crnadak na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama stranke u Banjaluci.

Govoreći o poziciji bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska na međunarodnoj sceni, Crnadak je istakao da su predstavnici PDP-a u prethodne četiri godine radili na stalnom na jačanju međunarodne pozicije RS i njegovoj dodatnoj afirmaciji, kao i da su bili vrlo jasni oko ključnih stvari poput pitanja NATO, Kosova i drugih sličnih pitanja važnih za srpski narod.

Podsjetio je da su sve ključne odluke vezane za NATO donijeli Nikola Špirić i Nebojša Radmanović 2008. i 2009. godine, uključujući "čuveno pismo generalnom skeretaru NATO u kojem se moli za što brži ulazak BiH u NATO, a odluka o vojnoj neutralnosti Srbije donesena 2007. godine".

"Sve odluke u snažnom približavanju NATO koje je donosio SNSD stigle su nakon što je Srbija donijela odluku o vojnoj neutralnosti i to pokazuje svu nekorektnost i dvoličnost ljudi koji nas danas lažno optužuju", kazao je Crnadak.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

DraganRankitic

A kako to g. Crnadak namerava da "ne dozvoli" da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane? Prema sopstvenoj izjavi od pre nekoliko meseci on radi na "jačanju međunarodnog položaja" nekakve "BiH". Time se pospešuje Bakirov rad na tome da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane. Time se to ne sprečava. Ovaj maher se pred izbore dosetio da na brzinu postane Srbin, a celog mandata je radio za Bakira.

Usran Goveđi Malj

kako ću te ja poljubiti u u to čelo Frljo Frljavi zato što stalno lažeš

Mustafa Golubić

Crnadak je od 2007. do 2009. godine obavljao funkciju predsjednika Koordinacioskog tima BiH za NATO integracije.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije