BiH

Crnadak: Nisam dovezao Stanivukovića u Čelinac

Crnadak: Nisam dovezao Stanivukovića u Čelinac
Foto: Anadolija | Crnadak: Nisam dovezao Stanivukovića u Čelinac
Dejan Šajinović

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač laže da sam ja dovezao Draška Stanivukovića u Čelinac na polaganje kamena temeljca, rekao je Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH.

On je istakao da je zabrinjavajuće da ministar unutrašnjih poslova laže i da to znači da je, kako je rekao, spreman na svašta uključujući i podmetanje dokaza. Osudio je prijetnju aktivistima PDP-a koji su bili umiješani u incident s predsjednikom RS Miloradom Dodikom prilikom polaganja kamena temeljca.

"Ministra policije treba da se plaše kriminalci, a ne djeca", rekao je Crnadak. On je od MUP-a zatražio da objasni ko je izdao pasoš kosovskom kriminalcu Elvisu Keljmendiju i ustvrdio da je taj čin nanio štetu RS u međunarodnim diplomatskim krugovima.

Nismo bili obaviješteni o sankcijama Nikoli Špiriću

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak rekao je danas da to ministarstvo nije imao informacije da će poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nikoli Špiriću i njegovoj porodici biti uvedene sankcije Sjedinjenih Američkih Država.

“I ja sam za to čuo sinoć. Koliko sam vidio iz medija, radi se o jednoj aktivnosti koja je provedena po posebnom američkom zakonu, koji oni koriste kada se radi o osobama upletenim u ekstremne slučajeve korupcije. Tu odluku je potpisao američki državni sekretar Mike Pompeo”, rekao je Crnadak u Banjaluci.

Kazao je da je MUP RS uradio negativnu stvar, jer je izdao pasoš BiH Elvisu Keljmendiju.

“Strašno negativne reakcije su u međunarodnim krugovima. Poštujući institucije i BiH i RS nije niko ništa iskazivao zvanično, ali u nezvaničnim krugovima se čuje da je RS time dobila jedan veliki šamar. Vjerovatno bi i Pablu Escobaru dali pasoš da je živ”, ustvrdio je.

Pozvao je predsjednika RS Milorada Dodika da javno odgovori da li vrh RS stoji iza takvih poteza MUP-a RS i da li podržava da Keljmendi nosi pasoš BiH, izdat u Policijskoj upravi Zvornik.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 7

tetak

nisi *** bio, vidjeli te ljudi majmune jedan da si došao

savez za promaje i bakirov sarajevski pašaluk

bolje i Pacoli nego Dodik

M.Golubić

Ovaj liči na Ramuša Haradinaja, kao da su braća blizanci! Otuda vjerovatno simpatije spram šipatarskom ministru Pacoliju.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije