BiH

Crnadak: Nisam dovezao Stanivukovića u Čelinac

Crnadak: Nisam dovezao Stanivukovića u Čelinac
Foto: Anadolija | Crnadak: Nisam dovezao Stanivukovića u Čelinac

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač laže da sam ja dovezao Draška Stanivukovića u Čelinac na polaganje kamena temeljca, rekao je Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH.

On je istakao da je zabrinjavajuće da ministar unutrašnjih poslova laže i da to znači da je, kako je rekao, spreman na svašta uključujući i podmetanje dokaza. Osudio je prijetnju aktivistima PDP-a koji su bili umiješani u incident s predsjednikom RS Miloradom Dodikom prilikom polaganja kamena temeljca.

"Ministra policije treba da se plaše kriminalci, a ne djeca", rekao je Crnadak. On je od MUP-a zatražio da objasni ko je izdao pasoš kosovskom kriminalcu Elvisu Keljmendiju i ustvrdio da je taj čin nanio štetu RS u međunarodnim diplomatskim krugovima.

Nismo bili obaviješteni o sankcijama Nikoli Špiriću

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak rekao je danas da to ministarstvo nije imao informacije da će poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nikoli Špiriću i njegovoj porodici biti uvedene sankcije Sjedinjenih Američkih Država.

“I ja sam za to čuo sinoć. Koliko sam vidio iz medija, radi se o jednoj aktivnosti koja je provedena po posebnom američkom zakonu, koji oni koriste kada se radi o osobama upletenim u ekstremne slučajeve korupcije. Tu odluku je potpisao američki državni sekretar Mike Pompeo”, rekao je Crnadak u Banjaluci.

Kazao je da je MUP RS uradio negativnu stvar, jer je izdao pasoš BiH Elvisu Keljmendiju.

“Strašno negativne reakcije su u međunarodnim krugovima. Poštujući institucije i BiH i RS nije niko ništa iskazivao zvanično, ali u nezvaničnim krugovima se čuje da je RS time dobila jedan veliki šamar. Vjerovatno bi i Pablu Escobaru dali pasoš da je živ”, ustvrdio je.

Pozvao je predsjednika RS Milorada Dodika da javno odgovori da li vrh RS stoji iza takvih poteza MUP-a RS i da li podržava da Keljmendi nosi pasoš BiH, izdat u Policijskoj upravi Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije