BiH

Crnadak: Podržali smo Banjaluku za evropsku prijestonicu kulture

Crnadak: Podržali smo Banjaluku za evropsku prijestonicu kulture
Foto: Vladimir Stojaković | Crnadak: Podržali smo Banjaluku za evropsku prijestonicu kulture

BANJALUKA - Igor Crnadak, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora PDP-a, danas je rekao da su on i partija podržali kandidaturu Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

Crnadak, koji je i ministar inostranih poslova BiH, pozvao je predstavnike Banjaluke da u tu svrhu zajedno stave sve resurse na raspolaganje. Kaže da je mostarski odbor SNSD-a za evropsku prijestonicu kulture iste godine podržao taj grad, ali iz te stranke su potvrdili da su svoju saglasnost povukli.

"Ovo je vijest koja je šamar ovom gradu i poniženje za Banjalučane. Ovo je potvrda da SNSD snažno radi za hrvatske interese, nažalost, ovoga puta direktno protiv svog naroda, protiv Banjaluke i RS", izjavio je Crnadak.

Radislav Tubić, drugi čovjek SNSD-a u Mostaru, danas je "Nezavisnim" izjavio da se u Mostaru jeste raspravljalo o kandidaturi, ali da nije bilo govora o Banjaluci.

"Odlučili smo da poslije sastanka Gradskog odbora, i uz saglasnost Glavnog odbora SNSD-a, povučemo našu saglasnost. Vjerovali smo da je to dobro uraditi zbog srpskog stanovništva koje ovdje živi, ali sve je poprimilo političke konotacije", rekao je Tubić.

Igor Radojičić, banjalučki gradonačelnik, rekao je danas da, ako promovišete svoj grad i podržavate ga u kulturi i turizmu, onda nećete pljuvati po njemu.

"Koja je to podrška Banjaluci ako izađete tamo (Salcburg) i koristite ružne izraze. Vi u stvari nastojite otjerati investitore, goste, studente ili podršku evropskoj prijestonici kulture. To je licemjerno", kazao je Radojičić i dodao da "možete misliti šta govore na zatvorenim sastancima kada se pred nekoliko stotina ljudi tako govorilo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije