BiH

Crnadak diplomatskim pasošima počastio Borenovića i Govedaricu

Crnadak diplomatskim pasošima počastio Borenovića i Govedaricu
Foto: N.N. | Crnadak diplomatskim pasošima počastio Borenovića i Govedaricu
Srna

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak /PDP/ je nekoliko mjeseci uoči prestanka mandata izmijenio Pravilnik o izdavanju diplomatskih pasoša, proširujući tako listu zvaničnika koji imaju pravo na taj pasoš i "časteći" svoje stranačke i koalicione kolege povlašćenim statusom i diplomatskim imunitetom u drugim zemljama, piše "Dnevni avaz".

Izmjene Pravilnika objavljene su u "Službenom glasniku BiH" i na snagu đe stupiti u subotu.

"Crnadak je diplomatskim pasošem počastio i svog stranačkog predsjednika Borislava Borenovića, koalicione partnere iz SDS-a, predsjednika SDS Vukotu Govedaricu i kadrove te stranke direktora Agencije za istrage i zaštitu Pericu Stanića, direktora Regulatorne agencije za komunikacije Predraga Kovača i direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Gordana Milinića", piše list.

Sagovornik iz Ministarstva spoljnih poslova naveo je da je Crnadak listu za pravo na diplomatski pasoš proširio na Odbor za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske samo zato što su u tom odboru Borenović i Govedarica, a onda to pravo dao i članovima Komisije Parlamenta FBiH za evropske integracije da bi odluka bila ujednačenija i neprimjetnija.

"Tim ljudima uskoro ističe mandat i jasno je da nije bilo opravdane potrebe da im se dodjeljuju diplomatski pasoši", rekao je on.

Crnadak je listu zvaničnika koji imaju pravo na diplomatske pasoše proširio i na generalnog revizora i zamjenike generalnog revizora u Kancelariji za reviziju institucija BiH, piše sarajevski dnevnik.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije